Merinovillan hoito- ja pesuohje


 

Merinovillan hoito- ja pesuohje

Käytän tuotteissani 100% MULESING-vapaata merinolampaan villaa. Villa on saatavuudesta riippuen alkuperäisin Etelä-Amerikasta tai Etelä-Afrikasta.

Kaikki tuotteeni ovat valmistettu rakkaudella käsityönä Suomessa, esikehrätystä villasta jonka pintaa ei ole kierretty kiinni kuten ohuemmissa villalangoissa. Tästä johtuen pinta päästää luonnollisesti nukkaa/hahtuvaa, joka ei ole virhe vaan kuuluu tuotteen luonteeseen. Mitä kovemmalla kulutuksella peitto on sitä enemmän pinta luo itseään. Varmistaaksesi että tuotteesi pysyy hyvässä kunnossa suosittelemme välttämään käyttöä paikoissa joissa siihen saattaisi tulla helposti tahroja. Tuotteetta ei myöskään suositella käytettäväksi karheiden (sametti) tai synteettisien materiaalien kanssa. Karheus rikkoo pintaa ja synteettiset materiaalit aiheuttavat sähköisyyttä. Irrota peittoon mahdollisesti tulevat nypyt varovasti käsin. 

Tuotteeni ovat luotu kodin kauneiksi sisustuselementeiksi ja on ihana kääriytyä lämpimään jättineulepeitoon ja nauttimaan sen pehmeydestä. Merinovillan antibakteerisen ominaisuuden ansiosta tuotteet sopivat erinomaisesti myös lapsille.

Ravistele kuntoon!

Ravistelemalla peittoa poistat siitä pölyt, mahdolliset kotieläimien karvat ja muut roskat. Ravistamalla korjaat myös venähtäneet silmukat. Ravistele siis säännöllisesti!

Puhdista tahrat välittömästi!

Jos vahingossa läikytät peitollesi jotain, älä jää odottelemaan vaan poista tahrat heti. Huuhtele tahran kohtaa kylmän, juoksevan veden alla kunnes tahra on poissa. Tämän jälkeen laita pesty kohta kahden kuivan pyyhkeen väliin ja painele kuivaksi. Jätä peitto kuivumaan tasaiselle ja ilmavalle alustalle kunnes peitto on täysin kuiva.

EI PESUKONEESEEN!

Jättineulepeittoa ei koskaan suositella pestäväksi koneessa. Veden, lämmön ja hankauksen seurauksena villa vanuttuu ja peitto menettää pehmeytensä ja saattaa kutistua. Hoidata tahrat siis välittömästi ja paikallisesti, ravistele ja tuuleta säännöllisesti ja jos peitto tarvitsee pesua, käänny ammattilaisen puoleen. Näitä ohjeita noudattamalla peittosi pysyy pehmeänä ja ilmavana.

Ennen kaikkea, nauti!